Blogiarkisto

keskiviikko 5. elokuuta 2015

PLÖMPS pönttöön


... kävi sitten puhelin toistamiseen vajaa vuoden sisään wc-pöntössä eilen. Kyllä, olen niin fiksu tapaus. Kummallakin kertaa luuri on unohtunut perstaskuun ja olen pyyhältänyt vessaan, täysin unohtaen asian, ja silloinhan se iloisesti sanoo PLÖMPS pudotessaan pönttöön kun riisut farkkujasi.



Ekalla kertaa puhelin ei kastunut lainkaan, siis ei mistään, irrotin kaiken mahdollisen irti lähtevän tavaran mutta puhelin oli täysin kuiva ja toimi täysin ongelmitta. Mutta eilen ei käynyt yhtä hyvin... paniikissa osastoni vessassa irrottelin jälleen osia ja rukoilin, että olisin yhtä onnekas kuin ekalla kerralla mutta en todellakaan ollut, puhelin oli kauttaaltaan märkä. Kotona sitten kuivailun jatkamista ja ystävän neuvosta riisipussiin - riisihän imee itseensä vettä, ja parasta toivoen. Tunnustan muutaman tunnin jälkeen pari kertaa kokeilleeni jo onneani, ja puhelin kyllä käynnistyi mutta sekoili ihan totaalisesti. Sain ongittua pari tärkeätä numeroa ja laitoin puhelimen takaisin riisipussiin. Siellä se vietti noin 18 tuntia, jonka jälkeen se käynnistyi kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Eihän se toki takaa etteikö jotain bugauksia olisi edessä tulevaisuudessa, mutta ainakin toistaiseksi puhelin pelittää ihan kuten pitääkin.


AH IHANUUTTA!

[kuvassa eilen käytössä ollut varapuhelin havainnollistamassa riisipussissa oleilua]



Mulla oli laatikon pohjalla vain pari todella, siis todella, vanhaa puhelinta joissa ei toimi juuri mikään, hyvä kun tavallisen tekstarin pystyi lähettämään, joten olin eilen aivan kissa pistoksissa. Kyllä, puhelin riippuvuuden vuoksi mutta myös siksi, ettei nyt todellakaan ole se sauma mennä tuhoamaan ihan jees pelittävää puhelinta, vaikka kotivakuutuksesta nyt jotain massia saisikin korvauksia, mutta silti. Vaikka tykkään tuliterästä, tehokkaasta elektroniikasta niin yleensä kyllä käytän omani "ihan loppuun asti" eli vaihdan uuteen kun oikeasti on tarvetta eikä vain mielihalua vaihtaa uudempaan luuriin tai muuhun vekottimeen, mikä onkaan juuri kyseessä.

Joten, tältä kriisiltä suuremmilla vaurioilla ainakin nyt vältytty, onneksi, huh!