Blogiarkisto

tiistai 6. syyskuuta 2016

Finger this, finger that


Kuvausten tulokset tulivat tänään - kaikki on jees, tauti on edelleen kurissa ja oikeassa keuhkossa näkyneet pienet mattalasimaiset muutokset, joiden arveltiin olevan joko lievää infektiota tai sitten keuhkoreaktiota Nivolumabiin, mutta hengitysoireita kun ei ole sellaisella volyymilla tullut kuin mitä se vastaisi, ja ne ovat nyt suurimmaksi osaksi hävinneet (viime kuvaukset 4/16) niin niistäkään ei tarvitse huolehtia. Varsinaiset kasvainalueet on pieniä sekä rauhallisia. 

Mutta koska eihän hyvät uutiset voi tulla ilman huonoja, tässä ne: vasemman käden peukalonivel edelleen raksuu, muljahtelee. Nyt uutena viime viikolla kuvauksia varten tehty epäonnistunut kanylointi ranteesta, joka potkaisi oikein kunnolla oikean käden keskisormen hermoa pitkin, on alkanut oireilla. Olot sormessa tai ranteessa ovat menneet vähän vaihdellen, mutta nyt tänä iltana, tässä istuessa tämän postauksen äärellä, tuntuu että jos tämä huomenna on samanlainen mötikkä jota puristaa ja puutuilee vuoronperään, ja ehkä jopa vähän turvottaa kun vaikkapa teemukin nosto tuntuu kummalliselta, on pakko uudestaan puhua tästä lääkärin kanssa. Mun onneksi lääkäri soittelee huomenna, koska tämän vasemman käden peukalon vuoksi mut passitettiin tänään vastaanoton jälkeen käsien röntgeniin. Oikean käden hermopinnettä se ei paljasta, vain jos vasemman käden nivelessä on jotain ongelmaa, mutta ainakin on lääkärin soittoaika ja se, että hän tietää tästä mun hermopinne tilanteesta, ja keskustelimme että se voi mennä ohi itsellään mutta voi tietysti pahentuakin, jolloin sille tarvitsee tehdä jotain. "Se jotain" tässä pelottaa, varsinkin kun on oikea käsi kyseessä, olen oikea kätinen. Ehkä vähän extremeajattelua, mutta takaraivossa käy se mielessä että entäs jos tämä pahenee niin että sen helpottamiseksi kädelle joudutaan tekemään jotain sellaista, joka estää oikean käden käytön pidemmäksi aikaa. Voin sanoa että kouluhommat ja käännöshommat jne ei tule onnistumaan niin sutjakkaan, jos oikea käsi ei pelitä normaalin tapaan. 

Mutta, toki vaakakuppi, syövä vs. sormet - joo, hyvä että syöpäpuoli on reilassa. Mutta mulla ei oikeasti olis tällä hetkellä aikaa näillä sormivammailuille ja extra murehtimiselle.  Tyhmät sormet, relatkaa, jooko.