Ekana iltana tuli lähdettyä syömään puhutulle Plaza del Charcolle, joka on siis Puerto de la Cruzin paikallinen keskusta, meidän hotellilta noin 2 kilometrin päässä. Ollen torstai ja seuraavana päivänä karnevaalit, oli todella hiljaista, ruokailijoita tämän keskusaukion paikoissa jonkin verran, joskin eniten juuri täällä Compostelana Plazalla, joka oli puoliksi ulkoilmaravintola, ja puoliksi sisätila, mutta nyt vain ulkona, kiinteiden telttojen alla, sekä muutamien päivänvarjojen, oli käytössä.
Ensi-illan huumassa en tullut juuri kuvanneeksi sisustusta, mutta ravintolassa oli kauniit vaaleat, valkoiset sävyt, ja tarjoilijoilla joko mustat tai valkoiset puvut, ilman takkia, päällä sekä hatut - tosi tyylikkäitä siis, ja suorittivat pieniä mutta näyttäviä temppuja esimerkiksi juomilla, kaataessaan niitä asiakkaille näiden katsellessa. Tämä ko. ilta oli vähän viileä joten mun ohuella pitkähihaisella sai vähän käsivarsia läiskiä, mutta eipä se syömisen iloa ja livemusiikin kuuntelua haitannut!
Ensi-illan huumassa en tullut juuri kuvanneeksi sisustusta, mutta ravintolassa oli kauniit vaaleat, valkoiset sävyt, ja tarjoilijoilla joko mustat tai valkoiset puvut, ilman takkia, päällä sekä hatut - tosi tyylikkäitä siis, ja suorittivat pieniä mutta näyttäviä temppuja esimerkiksi juomilla, kaataessaan niitä asiakkaille näiden katsellessa. Tämä ko. ilta oli vähän viileä joten mun ohuella pitkähihaisella sai vähän käsivarsia läiskiä, mutta eipä se syömisen iloa ja livemusiikin kuuntelua haitannut!
Odottelemassa taksia, joka Kanariansaarten tapaan oli todella halpa, ja sillä todellakin kannatti kulkea, koska Puerto de la Cruzissa oli huimia korkeuseroja, tiukkoja mutkia, pieniä katuja - ja äärimmisen helppo eksyä kun matkaan lähti kaksi pöljää, joiden kärsivällisyys paperikartan kanssa oli vähän niin ja näin ;) Taksilla hotelillta Plaza del Charcolle kulki 3-4 eurolla, riippuen vähän pitikö taksin kiertää päästäkseen sinne vai ei, mutta joka tapauksessa erittäin nopea matka.
Mä olen ehdottomasti pihvi-tyttö, ja jos on vielä nautaa, niin vielä parempi, ja ehdottomasti medium! Tuttavallisesti Cruzissa näin pääsääntöisesti kyllä tiedettiin todellakin, millainen medium-pihvi on!
Kunnon pihvi-illallisen yleensä söi 9.50-15 eurolla, johon kuului aina alkuleivät, sekä jälkeenpäin jonkinlainen liköörishotti (tai yhdessä paikassa alkuun tuli pienet valkoviinilasit), joka usein oli platanolikööriä - eli siis heidän versionsa banaanista, jota ei kuulemma saa sekoittaa keskenään! Platano on siis ns. minikokoinen banaani, ja paikallisten mukaan herkullisempaa. Mun kohdalle kaupasta ostaessa sattui kenties jotain sekundaa, koska en ainakaan niiden perusteella voi sanoa platanoa yhtään maukkaammaksi tai paremmaksi kuin tavallista banaania.
Cavaa maistelin lasillisen seuraksi, mutta ei niin ei, musta ei tule skumpan tai vinkun juojaa - en tykkää! :D Cava pullo 0,75l maksoi noin 12 euroa, give or take vähän paikasta tai marketista riippuen.
Hyvää ruokaa oli, ja menisin viivana tähän paikkaan uudestaan - myös ne leideille tärkeät vessat olivat hyvässä ja siistissä kunnossa, ja sinne ohjattiin erittäin kohteliaasti (kaikissa paikoissa ei, tosin näin ei nimenomaan tällä reissulla käynyt kertaakaan). Paikalla oli vähän vanhempi paikallinen mies vetämässä livemusiikkia, Scorpionista muihin vähän vanhempiin hitteihin - ja todella hyvällä englannilla! Yhden miehen bändi, sillä tämä soitti bassoa ja muuten laittoi taustalle tulemaan vähän avitetta, ja karautti menemään.