Blogiarkisto

perjantai 14. maaliskuuta 2014

Voihan vyöruusu!

Voe kurjuus.. valitettavasti joudun tulemaan kertomaan vähän huonompia uutisia, vaikka ihanan loman päätteeksi pitäisi olla vain kivaa ja hyvää kerrottavaa!

Kävin tänään lääkärissä, soitin aamulla hoitajalle. Vasen pakara ja häntäluu ovat niin kipeät, ja sieltä löytyy kummallista ihottumaa, pientä rakkulaa. Vyöruusuhan se sitten oli, aika selkeä diagnoosi heti kun pääsin lääkärille näytille. Lääkkeet vyörusuun ja kipulääkkeitä naamaan, sekä rauhallista oleilua kotona. Toivottavasti ei olisi pitkäaikainen riesa.. välillä pelkkä käveleminen on tuskaa, tai selällä nukkuminen, kun kipulääkkeiden vaikutus hiipuu. Paras tähän näyttää olevan Lyrica, hermokipuun. Pää on taas välillä sekaisin tai ihan pumpulissa, mutta jos kipulääkkeiden vaikutuksen antaa hiipua, niin kipu on kyllä niin kovaa että itku siinä tulee, ja omassa mielessä maailmanloppu. Kiltisti siis nappia naamaan, kuten lääkäri määräsi.

>> lisää vyöruususta Terveyskirjaston sivuilla

Vyöruusuhan ei ole mitenkään epätavallinen vaikkapa just syöpäpotilailla, se on sellainen joka voi iskeä kun kropan immuunijärjestelmä on heikentynyt. Mutta, se voi kyllä periaatteessa iskeä kelle vain, oli jotain sairautta tai ei!

Että tällaista. Mutta onneksi kotona hengailu ei haittaa, ja voin datata normaaliin tapaan, katsella leffoja ja sarjoja, ottaa lunkisti. Rakas matkakumppanini lähetti just hänen ottamia kuvia musta reissussa, joten uusia kuvia on taas luvassa jahka paneudun taas lomasta kirjoittelemaan.

Kuulemisiin siis ;)