Blogiarkisto

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

KOIRANKAKKAPUSSIT.FI

Kyseinen ilmiö, liike, kampanja ansaitsee mielestäni aivan oman postauksen, ja kun tiedän että täällä munkin blogissa vierailee koiranomistajia, niin tämä postaus on erityisesti heille!

Koirankakkapussit.fi - ajatuksena on lähettää jokaiselle tilanneelle BioBagin 40 vuorokaudessa maatuvia koirankakkapusseja joka kuukausi 25 kappaletta ilmaiseksi, siis oikeasti, ilmaiseksi! Tietenkin jos kyseisiä maatuvia pusseja haluaa lisää, niin niitä voi tilata sitten erikseen maksua vastaan, ja näiden ilmaistenkin pussien tilaus pitää tällä hetkellä uusia 3kk välein.



Itse liityin tälle sivustolle jo kesäkuussa, jolloin alettiin ottamaan vastaan ennakotilauksia ja mulle tupsahti tämä maksikirjeenä lähetetty lähetys eilen postiluukusta.

Mä olen vahvasti sitä mieltä, että oman koiran jätökset on kerättävä joka ainut kerta, kun oma karvakasa ulkona pusertaa - oli sitten pieni koira, keskikokoinen tai iso koira, silti on kerättävä. Mun vakiolenkki alueilla on yleensä aika siistiä, mutta aina välillä näkee just noita isojen koirien jätöksiä, joita ei ole viitsitty kerätä pois, mutta olenpa myös nähnyt todella pienien koirien, esim. chihuahuan omistajien keräämättä jättämistapauksia, koska jätökset on niin pieniä niin mitä sitä vaivautua keräämään, ilmeisesti. Mulla alkaa heti kiehumaan, koska se on a) ruman näköistä b) joskus kokonaan tai osittain jalkakäytävällä ja siihen ihmiset vahingossa astuu c) toisten karvaturrit ihmettelee kakkajämiä, tunkee nenänsä niihin ja toiset koirat yrittää jopa syödä niitä - not cool!!



Toinen syy, miksi tämä liike on niin mahtava on se, että tarkoitusena olisi herättää myös ajatuksia näiden kompostoinnin puolesta - tällä hetkellähän koirankakkapussit on sekajätettä, ja tällä hetkellä eniten tarjolla olevat kakkapussit eivät ole kovinkaan hyvin maatuvia. Jos pussit saisi kaikki hyvin maatuviksi, niin tulevaisuudessa voisi jopa olla oma kompostointi koirien jätöksille - tämä on musta todella hieno idea vaikken mikään jätteiden lajittelija friikki olekaan (tunnustan, että mun pitäisi muuten tähän paneutua tarkemmin).

Sponsoreita tietenkin on tähän hommaan lähtenyt mukaan, hienoa, joten lähetyksen mukana tuli nyt Purinan näytepussi koiran nappuloita, ja kakkapussit on brändätty Peten Koiratarvike -nettikaupan mukaan.



Ei voi muuta sanoa kuin että liittykää te koiranomistajat kyseiselle sivustolle, ja tukekaa tämän hienon liikkeen ajatusta ympäristösiisteydestä!