Blogiarkisto

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Round 2, and the winner is..


..me!

Eilen oli toinen kierros uutta lääkettä, suoneen tuupattuna, ja kuten epäiltyä oli päivä lyhykäisempi kuin aikaisemmalla kerralla. Tapasin kuitenkin myös lääkärini, tapaan kai jokaisella kerralla juuri ennen tiputusta tai edellisenä päivänä lääkärin, ja verikokeissakin käyn ahkeraan. Kaikesta mahdollisesta ollaan todella kiinnostuneita. Mulla kuitenkin veriarvot pysyneet hyvinä, ja jopa noita estrogeeni ja hedelmällisyysarvoja tutkailtiin, ja vastaukseksi tuli että en ole 100% hedelmätön (tai 98-99%) kuten on aikaisemmin sanottu, vaikkei nyt edelleenkään ole kovinkaan todennäköistä että jälkikasvua saisi aikaiseksi. Mutta tämä on nyt otettu esille lähinnä sen vuoksi, että Nivolumab-hoidon aikana ei todellakaan saa tulla raskaaksi. En tosin muutenkaan ole jälkikasvua kaavailemassa, mulle riittää nyt nämä karvalapseni eli koiranhöppänät.


Ja voittajahan olen siis siinä mielessä, että tänä aamuna heräsin ihan normifiilareissa, ei kutinaa, ei kamalaa väsymystä - normiaamu! Pitkiä unia mä olen ruvennut veteleen taas, jos ei ole pakko herätä jostain syystä aikaisemmin niin nukun aika myöhään, ja saattaa tulla jopa 12 tuntia kasaan. Viimeisen menneen vuoden aikana, ilman hoitoja, se kuitenkin pyöri enemmän 8-9 tunnissa, joista 8 tuntia tuntui olevan mulle se vähimmäismäärä, muuten olen vaan todella väsynyt ja kiukkuinen. Mutta, jos kerran unta saa ja on varaa nukkua, niin miksipä sitten ei tehdä niin. (muutakuin välillä yritän olla "aikuinen" ja heräillä vähän fiksumpiin aikoihin.. :D oon vaan toivoton yökukkuja, vaikka ei sinänsä ole unettomuudesta kyse, en vain pääse tai osaa mennä aikaisemmin nukkumaan)





Tässä portti kytketty sen erikoispiikillä, joka on koukkumainen, ja sitten teipattu vähän, ettei liiku kun lähtee vaikka vessaan. Ja nestettä, eli keittistä, tippuu aina samalla ja mulla ei ole kovinkaan iso rakko, vessassa saapi käydä.


// ENGLISH


..me!


Yesterday was round 2 of the new med, and as suspected the day was a bit shorter than at the start, though I did see my doctor and probably will see everytime on the day of treatment or a day before, and also blood work is done everytime. Everybody's very interested in everything, and in light of that also my estrogen and fertility indicators were checked, and turns out I'm not so much full on unable to conceive, though it is quite unlikely. But this was checked due to the fact that it's in the treatment protocol for the patient not to get pregnant during Nivolumab treatment. Anyway, I'm not planing on kids, my furry babies aka my dogs are plenty.


And the winner sense in this post is me waking up today feeling quite fine! No extreme fatigue, no itchy skin. I do sleep quite a lot, even 12 hours if I have nothing in the morning to wake up for. During the past year, with no treatments, it's been more like 8-9 hours per night, 8 hours being the necessary amount of sleep per night, less than that does leave me tired and cranky. But since the start of this treatment, I sleep more, but I find no harm in that if there's no reason to wake up earlier (tho sometimes I try to be an "adult" and wake up in a bit more adult like hours :D I'm just a night owl, can't get to sleep much earlier than I'm used to even if I tried, even when it necessarily has nothing to do with insomnia)


On the pic above I'm hooked via my portacath, and it's a bit taped up to stay in place if I move around, say to go to the toilet, and I do since I don't have the biggest bladder and basic liquids are given at the same time with the med.

So, nice to be feeling this good, and I just generally feel good about my wound healing, it'd be a b*tch during the summer!