Blogiarkisto

tiistai 10. marraskuuta 2015

Chasing Life, Again


Muistatteko kun kerroin löytäneeni jenkki-Netflixistä mahtavan syöpään liittyvän sarjan nimeltä Chasing Life? Kirjoittelin siitä kesäkuussa, meneppä lukemaan muistin virkistykseksi, jos haluat. No, nyt on toinen tuottari myös Netflixissä (lisään, tai siis korjaan, 13 jaksoa on, sarja on tauolla!), ja edelleen painotan, että jenkkipuolella, sitä ei suomipuolelta valitettavasti löydy, tarkistin juuri etten puhu ihan palturia, ja aloitin toista tuottaria. 

HUOM -- tämä postaus sisältää vähän spoilausta, joten jos et halua tietää yhtään mitään liittyen tähän sarjaan, ÄLÄ LUE (mutta lupaan että spoilausta on vaan ihan vähän).

Toinen tuottari on ollut jonkusen aikaa saatavissa, mutta vasta nyt tartuin siihen, koska koin etten pysty tai halua, tai viitsi, katsoa sitä kun oma rumba mahdollisen kantasolusiirron kanssa oli päällä. (ja pidemmäksi aikaa oikeasti unohdin koko sarjan, koska sarja-addiktina mulla on aina joku sarja, köh köh, sarjoja, meneillään tai sitten en välillä ole ehtinyt pysyä missään sarjoissa ajan tasalla) Nytkin sen teema tässä sarjassa osuu vielä enemmän kotiinpäin, mutta koska tykkäsin niin hirveästi ensimmäisestä tuotantokaudesta ja päähenkilön, Aprilin, hahmosta, en todellakaan halua jättää katsomatta. Enkä ole niin kärsivällinen ihminen että nyt kun hokasin taas, että sehän on helposti tarjolla Netflixissä, niin haluan sitä katsoakin silloin kun aikaa on. 

Olen vasta ensimmäisen jakson katsonut toista tuottaria, ja sarja on taas napannut mut mukaansa. Ja tietämättä mitä muuta tulee tapahtumaan, muistan lukeneeni juuri viime viikolla että kyseinen sarja päätettiin lopettaa tähän toiseen tuotantokauteen, ja se jo valmiiksi surettaa mua. Jep, syöpä ei ole kaunista tai hurmaavaa, mutta se on todellista elämää. Tai ehkei tarinaa vaan ollut enempää kerrottavaksi, en tiedä, sen saan itsekin nähdä kun jaksoissa etenen. 

Mä siis suosittelen tätä sarjaa, mutta huomautan kyllä että onhan se mahdollisesti rankkaa käsiteltävää, oli sitten itse tai vaikkapa läheinen se syöpäpotilas, tai miksei muutenkin. Mutta sarja sisältää paljon muutakin, dramaa, romantiikkaa, käänteitä, hurttia huumoria, itseironiaa - hyviä sarjan aineksia ilman että sen täytyisi tukeutua vain yhteen teemaan; syöpään.

Mikäli jenkki-Netflixiä ei ole käytettävissäsi, niin suomipuolelta löytyy sellainen syöpä-teeman ympärillä pyörivä Kate Hudsonin tähdittämä leffa kuin A Little Bit of Heaven, jota todellakin suosittelen myös. Ja kyllä, sekin sisältää itkumateriaalia mutta mun mielestä myös paljon ajatuksen aiheita ja oivalluksia. Tästäkin leffasta olen joskus muistaakseni blogissa maininnut.