Blogiarkisto

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Säätäminen auttaa

Säätäminen, nyt puhutaan siis lääkkeiden, auttoi ja auttaa! Oon saanut herätä ilman niitä jäätäviä päänsärkyjä ja päiväsaikaan on kaikenkaikkiaan parempi olla, ei mikään särky pääse puskemaan läpi sillein, että tarvisi paljoa extra nappuloita ottaa, aamu- ja iltalääkkeet. Kiitokset tästä parantuneesta tilanteesta menee varmaan eniten Lyrica-annoksen noston piikkiin. Tämän johdosta oon tietenkin ollut erittäin hyvällä tuulella, ja eilen illalla olin kaverin kanssa istuskelemassa espanjalaisessa tapas-ravintolassa nimeltään Inez - kiva paikka, sellainen seurustelu mesta ja se paikka on erikoistunut siidereihin, joten siiderin ystäville voin suositella että käykää kokeilemassa (Tampere nyt kyseessä, jos joku ei tiedä missä asustelen ;>), kovin asiantuntevaa väkeä myös, meillä oli ihan espanjalainen tarjoilija joka puhui englantia, mun mielestä ainakin ymmärrettävästi ja tämä meitä auttoi tapaksien tilaamisessa - mun masu on oikein huippukunnossa verrattuna siihen pahimpaan, mitä se on joskus ollut, mutta tulista ruokaa en kyllä uskalla syödä enkä toki ikinä ookaan kovin tulisesta tykännyt, joten tämän neuvojen avulla jätettiin sitten välistä yksi vaihtoehto, joka olisi tullut kovin mausteinen.


Kävin myös tossa keskiviikkona juttelemassa kipupsykologille, jolle oltiin tehty sitten lähete kun olin käynyt kipupolilla lääkärin vastaanotolla - täysin vapaaehtoinen vaihtoehto mutta mä ajattelin, että mikä ettei, ei siitä nyt haittaa ainakaan ole. Siellä tulikin sitten juteltua kaikesta jopa kahden tunnin verran, meillä riitti kovasti juteltavaa, synkkasi siis hyvin. Siellä käytiin läpi ihan alusta, ja alulla tarkoitan ihan jo aikaa ennen diagnoosia tai edes sitä sairaalaan joutumista, eli alku milloinka ensimmäisiä oireita rupesi ilmenemään, ja siitä sitten edettiin nykypäivään. Käytiin läpi tukiverkosto - mulla erittäin hyvä sellainen, tein myös mielialatestin ajatellen nyt mennyttä kuukautta eikä siinä nyt mitään hälyttävää ollut, vaikka onhan mulla murehdittavaa ja pohdittavaa, ja on mahtunut surkeita päivä enemmän kuin pari näiden uusien kipujen vuoksi. Mutta palaute oli että olen nekin kuitenkin handlannut ilmeisen hyvin, mulla on muita(kin) keinoja käsitellä mun kipuja kuin vain lääkkeellisesti, joka enimmäkseen tarkoittaa sitä että osaa ikäänkuin hämätä itseään, keskittyä muihin asioihin joilloin aivoihin tuleva kipusignaali ei ole se ainoa, vaan aivoissa risteilee muitakin signaaleja jolloin se kipu voi jäädä taka-alalle vaikka kipulääkkeiden maximitehoja edelleen odotellaan. Ei toki aina mikään hämääminen onnistu ja jos todella kovaa sattuu, niin multa kyllä pääsee itku, mutta vähän vähemmän rankan kivun osaan käsitellä, mulla auttaa kun keskityn johonkin tosi hyvään tv-sarjaan ja vaan makoilen rauhassa, kylmäpussia tarvittaessa jos kipu johtuu sellaisesta jumituksesta, johon kylmähoidolla voi vaikuttaa. Oli mukava käynti mutta vain tämä ainoa, mulla oli kaikki sen verran hyvin kuitenkin tällä hetkellä, että ei ole tarvetta varata toista aikaa, ja ymmärsin että ei tuolla kipupsykologilla käydäkään kuin ihan kerran tai muutaman. Puhuttiin myös rentoutumistekniikoista, joista mulle paras oli selkeästi musiikki, mutta sain pari tulostetta muistakin vaihtoehdoista joita kokeilla, jos haluaa.


Tänään oon viettänyt taas aikaa kirjastossa, tehden käännöstöitä ja ollut taas sellaisessa ihanassa flow-moodissa - ajantaju katoaa, kaikki ympärillä tapahtuva katoaa, on vain minä ja mun kirjoittaminen, sekä musiikkia tulee korvanapeista, koska mua häiritsee paljon enemmän muiden ihmisten keskustelu kuin musiikki, musiikki on tasaisempaa kun taas ihmisten puheensorina vaihtelevaa. Mä pääsen musiikin avulla ihan omaan maailmaan. Ja voin iloisena ilmoittaa, että olen lähtenyt mukaan vapaaehtoistyöhön! Ilmoittauduin Plan Lastensuojelujärjestölle vapaaehtoiskääntäjäksi, pistän nämä englanninkielen taitoni hyvään käyttöön, tätä kun voi tehdä etänä, Planin toimisto sijaitsee meinaan Hesassa, jonne olisin kyllä mielelläni mennyt paikan päällekin auttelemaan, sekin oli vaihtoehto, mutta asuinkaupunki on nyt vähän este.Saatan tulevaisuudessa olla kiinnostunut heidän kampanjoistakin, mutta aloitellaan tällä käännöstyöllä nyt.


Viikonlopulle ei ole erityisiä suunnitelmia toistaiseksi, porukoille ainakin menen murkinoimaan ja vähän auttelemaan koirien kanssa, sillä äiti on par'aikaa Briteissä ottamassa osaa Cruftsiin Birminghamissa, siis siihen koiranäyttelyyn.

Hyvät viikonlopun alut kaikille, mulla on meneillään Shameless (US) maratonkatselu! ;)


// (A BIT) SHORTER VERSION IN ENGLISH

Adjusting my medication has been a success, over all I feel so much better, no headaches, don't feel too stiff from my back or my shoulders either and don't need any more meds during the day, just my morning meds and then evening meds. Since I've been feeling so great, last night I was out with a friend in a Spanish tapas bar called Inez (location Tampere), which was very nice and specializes in ciders, so if you're a friend of ciders I'd recommend you to check it out! The waiter we had was Spanish himself and spoke okay English, and was very informative and also helped us with our tapas order, since I really don't want to ruin my stomach which has been so great nowadays, something too spicy might not be that good of an idea.

I visited a pain psychologist on Wednesday, and ended up talking with her for two hours, we seemed to have so much to talk about! It was a rehash from the beginning of everything, from the start of my symptoms, everything in between 'till to the present. My support network is very good, one of the important topics, and also I seem to have good tools to manage my pain more than just medically, although sometimes if it just hurts like hell, I'm gonna cry at least for a bit, but other than that, I'm good at distracting the pain signal that's going to the brain by giving it other signals to deal with, so then pain can subside even though it's still there, but you find yourself concentrating on a good tv series while waiting for the pain meds to kick in, and that's great! Music is also a forte of mine, I can just get lost in it and forget the bad stuff.  We also covered some other relaxation techniques, printed a couple pages that contained all kinds of methods if I ever were to be interested in trying something new for a change.

Today I spent most of my day at the library, in a good flow mode, just me and my translation work, and blocking the outside world by listening to some music at the same time. Time just flies by without me even noticing it. I'm loving this flow mode I've discovered, feels good to be productive. And being on the subject of productive, I can proudly say I've volunteered for Plan, which is a children's rights organization, I'm going to be a volunteer translator from now on, eager to start and put my English skills to good use! Would've loved to go help around their head office too, but it's in Helsinki so unfortunately not doable. Might be interested in their campaigns and such in the future, but for now I'm gonna start with the translation work.

No specific plans for the weekend for now, I'm gonna go to my folks to dine and help out with the dogs, since my mum is currently in England attending Crufts, the huge dog show in Birmingham.

TGIF everybody, I'm gonna continue binge watching Shameless (US), I'm so hooked! ;)