Blogiarkisto

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Vauhtimato


Niinhän siinä kävi, kuten osasin itsekseni jo ennustaa (päätellä) oloistani, että kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkitystä oli laskettu liikaa - iski päälle taas vuoristorata kaikenlaisia oloja, varsinkin niitä mielialan heittelyitä, spontaania hikoilua, sydämen juoksua, jopa ahdistunutta oloa tehdä (nopeita) päätöksiä ja tarttua arjen askareisiin, ilman että jokainen homma jää puolitiehen. Nyt annostusta on nostettua takaisin 25 mikrogrammasta 50 mikrogrammaan, ja saan itse vapaasti säätää annosta, olisin saanut jo aikaisemmin, mutta toisaalta halusin kuitenkin voida osoittaa että vaikka arvot ei heitä niin suurta häränpyllyä, niin mulla ei silti ole hyvä olla, että se on aika vähästäkin kiinni, verikokeet ei kerro kaikkea. Aloitushan oli 100 mikrogrammaa muutamisen kuukautta sitten.

Vaikka sitä muuten ei haluaisi asua tällaisen kattavan sairauslistan kanssa Jenkeissä, joissa vain raha puhuu ja vakuutus yhtiöt pyrkii nillittämään sua joka käänteessä, olisi siellä kuitenkin enemmän tarjolla (tietääkseni) paikallista ns. kerhotoimintaa tällaisessakin tapauksessa. Myös syöpäpuolen. Support groups. Suomessa tällainen mahdollinen toiminta tuntuu valitettavasti oman kokemukseni perusteella olevan tarjolla lähinnä senioreille. Itse kuitenkin kaipaisin sellaista tukiryhmää, johon saisi ihan fyysisestikin ottaa osaa, joka kokoontuisi edes suht säännöllisesti, ja muuten sitten voisi olla yhteydessä vaikkapa oman Facebook-ryhmän kautta. Tällaisia ryhmiä toki pyritään alkaa järjestää syöpäpuolella mm. Sylvan puolesta, mutta homma on edelleen lapsen kengissä, eikä esimerkiksi täällä Tampereella sellaista ole. Olisi kiva kahvitella oman ikäluokan kanssa, harrastaa liikuntaa mahdollisuuksien mukaan, vaihtaa ajatuksia, käydä yhdessä vaikkapa tapahtumissa, ja muutenkin luoda sellainen oma verkosto. (siinä mielessä mulle olisi samantekevää löytyisikö tällainen ryhmä kilppis- vai syöpäpuolelta, molemmat tarjoaisivat sellaista hengenheimolaisuutta ja seuraa, josta tykkäisin). Onhan toki Facebookissa ihan toimivia ryhmiä, joihin ottaa osaa, mutta itse kaipaisin tällä hetkellä vielä vähän enemmän tästä toiminnasta. Ehkä tulevaisuudessa voi sanoa tällaistakin toimintaa olevan - olis erihienoa.


Näin lääkityksestä puheenollen, Nivolumabin antoaikaa päätettiin viime viikolla vastaisuudessa antaa 3 viikon välein. Tähän mennessähän tahti on ollut 2vk välein. Tällä mennään ensi vuoteen asti kun tluee 2 vuotta täyteen Nivon kanssa, sitten katsellaan tilannetta uusiksi ja mennään sen hetkisten tietojen mukaan eteenpäin. Itse olen ihan tyytyväinen että antoväliä on pidennetty, en koe sitä mitenkään huonona asiana, tai asiana jostain pitäisi "olla huolissaan". Seuraavat kuvaukset ovat tulossa elokuun lopulla, viimeisimmistä onkin jo jonkin verran aikaa mutta koska mikään olossa ei ole osoittaunut Hodarin puolesta olevan mitään murehdittavaa, niin tämäkin on jees ettei ihan joka käänteessä olla kuvaamassa.

Tuntuu, että kotia olisi aika jotenkin ehostaa taas - meillä muutto jätti kodin oikeastaan kovin saman näköiseksi kuin mitä se oli ennen sitä näin sisustuselementtien puolesta, koska mulla oli enemmän juuri sisustuselementtejä kuin poikkiksella. Tuli vain lähinnä vaihto joillekin kalusteille - osa poistoon ja toisen kalusteita tilalle, mutta yleisilme on kovin samanlainen. Ja edelleen rankan seulonnan jälkeen meillä on liikaa tavaraa.. en tiedä miten tätä on päässyt näin kertymään, ihan älytöntä! Lamppuja oikeastaan vähän joka huoneeseen ollaan metsästetty, mutta se tuntuu olevan ikuisuusprojekti.. todella vaikeata siis. Ehkä olisi aika edes uusille verhoille, ehkä matollekin? Niitä ei ole tullut ostettua nyt pariin vuoteen.

Ellokselta sais nyt jo alennetuista tuotteista 29.6. asti vielä -50%, vois olla hyvä sauma ainakin kodin tekstiileitä vilkuilla, KOODI: 335478
Kuten voi huomata, mua puhuttelee paljon sinisen eri sävyt, varsinkin turkoosi, tällä hetkellä!